seniorimessujen järjestäjien yhteiskuva

6.5.2024 10:58

Seniorimessut 14.5.2024 klo 11.00-16.00 Työväentalolla

Viimekeväisen menestyksen innoittamana Uudenkaupungin Vanhusneuvosto, Hyvinvointi- ja vapaa-aikapalvelut ja tänä vuonna myös Varha ovat yhteistyössä toteuttamassa järjestyksessä toiset seniori-messut. 

Tapahtumapaikkana on Työväentalo, os. Ylinenkatu 12,  ja tapahtuma-aika tiistaina 14.5. klo 11-16. 

Sisäänpääsy on maksuton.  

Odotettavissa on entistä monipuolisempi ohjelma, ja entistä runsaampi ikäihmisiä kiinnostavien näytteilleasettajien ja toimintaansa esittelevien yhdistysten joukko.

Ohjelma on jaettu kahteen osioon: 

Työväentalon isossa salissa menee klo 11.00 alkaen päivän mittaan vaihtuva lavaohjelma. Näitä esityksiä tuottavat sekä järjestöt, Varha, muusikot, museo että kaupunkilaisten oma stand up –Pasklahden Lilja, kertovat kaupungin liikuntapalveluista liikunnanohjaaja Johanna Laimaa  ja vanhusneuvoston puheenjohtaja Marketta Suoja-Sjöblom. Juontajana messuilla toimii monille Sakunkulmasta tuttu Sari Mykrä. 

Tänä vuonna enemmän menoa ja meininkiä tuottava liikunnallinen osio, eli jumpat ja lavis, on saanut oman tilansa ns. takahuoneen tiloista. Siellä sijaitsevat myös terveydenhuoltoon liittyvät toimipisteet eli standit.  Messuillehan tullaan kuitenkin myös tapaamaan tuttuja, keskustelemaan näytteilleasettajien kanssa ja myös osallistumaan monenlaiseen ohjelmaan, muistuttavat molemmat järjestäjien edustajat. Täällä voit mittauttaa verenpaineesi, silmänpaineesi, puristusvoimasi tai vitamiinitasosi, saada vinkkejä jalkojenhoitoon ja tilata hieronta-aikoja. Tunne rintasi ry:n Tissitiskillä saa puolestaan tietoa tärkeästä rintaterveydestä, omatarkkailusta ja rintasyövästä kuten viime viikolla lehdessä jo kerrottiin. 

Varhan oman vanhusneuvoston tavoitteena on ollut kiertää kaikissa alueensa kunnissa, ja tehdä siten toimintaansa ja yleensäkin Varhan ikääntyneiden palveluita hyvinvointialueen väestölle tutuksi. Käynnit on sovitettu kullakin paikkakunnalla toteutettavan muun tilaisuuden yhteyteen, Varhan vanhusneuvoston sihteeri Minna Pohjola kuvailee. Hän lisää, että Varhan standi on avoinna koko messujen ajan, ja sieltä on  saatavissa keskeistä tietoa mm. ikääntyneiden asiakasohjauksesta ja potilasasiavastaavan toiminnasta. Hyvinvointialueella uudenlaista toimintamallia tuo kuvaan Liikkuvan resurssikeskuksen bussi, joka edustaa Varhan ja Turun Lähimmäispalveluyhdistyksen kumppanuustoimintaa.

Sisäänpääsy messuille on maksuton, ja tarvittaessa myös esteetön. Pyörätuolilla ja rollaattorilla saapuvia avustetaan tarpeen mukaan ulko-ovella. Koska ohjelmaa on tarjolla paljon, paikalla on myös Marttojen kahvio, mikäli välillä tekee mieli virkistäytyä kahvikupin äärellä.  Tarjolla on sen lisäksi keittiömestari Pääkön valmistamaa maukasta lohisoppaa niille, jotka kaipaavat tuhdimpaa ravintoa. Näitä varten on syytä varata jokin määrä käteistä mukaansa, samoin mahdollisia tuoteostoksia varten.