Nikon ja Lauran bistrosta tuli uusikaupunkilaisten olohuone − yrittäjäkaksikko viihtyy yhdessä töissä ja vapaa-ajalla
Laura Yläkorpi ja Niko Kluuskeri perustivat kymmenen vuotta sitten Uudenkaupungin Kaupunginlahden rannalle ravintola Bistro Bayn. Parin yhteisestä unelmasta tuli paikallisten, vapaa-ajan asukkaiden ja matkailijoiden viihtyisä ruokapaikka ja olohuone.
Bistro Bayn yrittäjät Laura ja Niko istahtavat ravintolansa kutsuvalle terassille syksyisenä iltapäivänä. Kaupunginlahdella on vielä veneitä vesillä ja aurinko valaisee kauniisti vanhoja punaisia aittarakennuksia.
Kymmenen vuotta sitten Niko oli lopettelemassa jääkiekkoilijan uraansa. Se oli vienyt hänet kotimaan kenttien lisäksi myös ulkomaille. Lentokoneasentajaksi valmistunut Laura oli palannut koulun penkille ja hän opiskeli koneinsinööriksi.
Puolitoista vuotta seurustellut pari huomasi puhuvansa useasti siitä, miten hienoa olisi perustaa oma ravintola. Kumpikin oli työskennellyt useasti kotikaupunkinsa Uudenkaupungin ravintoloissa ja molemmat olivat viihtyneet niissä hommissa. Lopulta puheet saivat väistyä ja tuli aika kääriä hihat.
− No hitto, perustetaan se ravintola, muistelee Laura yhteisen yrityksen alkua.
Päätöstä heidän ei ole tarvinnut hetkeäkään katua, ja molemmat tuntevat olevansa omalla alallaan.
− Suurimmaksi osaksi yrittäminen on tosi ihanaa, välillä tietenkin myös raskasta, sillä töitä on tosi paljon. Mutta kyllä se sitten on palkitsevaakin, Laura kuvailee yrittäjän arkea.

Yrittäjät ovat remontoineet kulttuurihistoriallisesti arvokkaassa makasiinirakennuksessa sijaitsevaa ravintolaansa vuosien aikana useampaan kertaan.
Isoimmat investoinnit ovat olleet Kaupunginlahdelle avautuvan lasitetun terassin sekä kadunpuoleisen laajennuksen toteuttaminen.
− Lämpimät ruokapaikat tuplaantuivat, Laura kertoo.

Niko on voinut hyödyntää joukkuepelin ammattilaisena oppimiaan asioita ravintolatyöhön.
− Tulet hyvin toimeen ihmisten kanssa ja sulla on hyvä kielitaito, Laura kehuu tiimikaveriaan ja elämänkumppaniaan.
Nikon valoisa persoona on huomattu, sillä hänet äänestettiin viime vuonna Vuoden hehkuvimmaksi persoonaksi Uudessakaupungissa. ”Aina hyvällä fiiliksellä”, ”positiivisin ihminen ikinä”, kehuivat äänestäjät Nikoa.
Merenrantakaupungissa kesäsesonki on ravintoloiden kulta-aikaa, mutta Bistro Bayssa riittää asiakkaita iltojen pimetessäkin.
− Tapahtumat, kuten Korihaiden pelit ja Uudenkaupungin Teatterin esitykset ovat meille tärkeitä, sillä ne saavat väen liikkeelle, Niko sanoo.
Bistro Baylla on kesäsesongin ulkopuolella myös hyväksi havaittu vetonaula: viikoittain vaihtuva menu. Lauantai-iltaisin ravintola muuttuu KluBBeniksi ja se on avoinna kolmeen asti yöllä.
Bistro Bay on haluttu työpaikka.
Yritys työllistää sesongista riippuen viidestä viiteentoista työntekijää. Bistro Bay on haluttu työpaikka, eikä yrityksellä ole ollut vaikeuksia saada osaavaa työvoimaa.
Uuteenkaupunkiin Laura ja Niko toivovat lisää yrityksiä. He kannustavat myös paikallisia toteuttamaan yritysideoitaan ja ovat siitä itse rohkaiseva esimerkki.
− Yritykset luovat elinvoimaa koko kaupunkiin, Laura muistuttaa.
Yrittäjäkaksikolle työ on intohimo, mutta he muistavat pitää myös vapaapäiviä. Uusikaupunki on heidän mielestään kiireisille yrittäjille upea kaupunki myös siksi, että siellä harrastuksiin ei ole pitkä matka ja arki on muutenkin helppoa.
− Olemme tosi taitavia irrottautumaan työasioista, Niko väittää.
− Jos kaipaa tekemistä, tennisvuoron saa puolen tunnin sisällä, lenkkimaastot ovat lähellä ja vene rannassa, hän listaa kotikaupunkinsa hyviä puolia.